• 1398/01/24 - 08:04
  • تعداد بازدید : 3073
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دام های واجد شرایط دشتی بر علیه بیماری مشترک بروسلوز مایه کوبی می شوند

رییس دامپزشکی شهرستان دشتی اظهار داشت: بیماری بروسلوز (تب مالت) به دلیل آثار منفی اقتصادی در دامداری‌ها همچون سقط ‌جنین و آثار اقتصادی و روانی طولانی‌مدت در جامعه انسانی، یکی از مهم‌ترین بیماری های مشترک انسان و دام می باشد.

 

رییس دامپزشکی شهرستان دشتی اظهار داشت: بیماری بروسلوز (تب مالت) به دلیل آثار منفی اقتصادی در دامداری‌ها همچون سقط ‌جنین و آثار اقتصادی و روانی طولانی‌مدت در جامعه انسانی، یکی از مهم‌ترین بیماری های مشترک انسان و دام می باشد.


احمد ایزدی در گفتگو با اتحاد خبر عنوان کرد: عامل ایجاد کننده بیماری بروسلوز طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد.

 

وی افزود: این بیماری سبب سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا می شود که کنترل و پیشگیری این بیماری در انسان، با مبارزه و کنترل این بیماری در دام میسر است.

 

رییس دامپزشکی شهرستان دشتی با بیان اینکه تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین اهداف سازمان دامپزشکی، اداره کل دامپزشکی استان بوشهر و شبکه های دامپزشکی شهرستان ها واکسیناسیون دام‌های واجد شرایط پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که بر اساس برنامه‌های مدون و مطالعه شده صورت می‌پذیرد.

 

ایزدی خاطرنشان کرد: در صورت انجام نگرفتن اقدامات پیشگیرانه در زمینه بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مشاهده همه‌گیری این قبیل بیماری‌ها در جمعیت انسانی دور از انتظار نخواهد بود.

 

وی با اشاره به نقش مؤثر دامپزشکی در مبارزه و پیشگیری از بیماری‌های مشترک ادامه داد: از جمله راه‌های انتقال این بیماری به انسان مسیر تنفسی، از راه خوراکی و از راه جراحات پوستی و مخاط می‌باشد که آلودگی از راه خوراکی اصلی و شایع‌ترین مسیر درگیری با بیماری در انسان است.

 

رییس دامپزشکی دشتی تاکید کرد: افرادی که محل کار یا زندگی آن‌ها به محل نگهداری دام و کود و فضولات حیوانی بسیار نزدیک است، دامپزشکان، قصاب ها و کارگران کشتارگاه‌ها بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به تب مالت هستند.

احمد ایزدی یادآور شد: رونق صنعت دامپروری در ایجاد اشتغال در روستاها و تأمین امنیت غذایی سفره ها نقش به سزایی دارد. همچنین از عوارض اقتصادی بیماری بروسلوز در دام ها؛ سقط‌ جنین، کاهش وزن، کاهش تولید شیر، نازایی و کاهش باروری است که می‌تواند موجب کاهش توجیه اقتصادی دامپروری شود.

 

وی بیان کرد: دامپزشکی با حمایت از دامداران در قالب طرح‌های رایگان واکسیناسیون علیه بیماری‌های مختلف و حفاظت از سرمایه دامی کشور در راه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و رونق تولید گام برمی دارد.

رییس دامپزشکی شهرستان دشتی به اتحاد خبر گفت: طرح واکسیناسیون سراسری و رایگان دام‌های واجد شرایط بره و بزغاله علیه بیماری بروسلوز در سال ۹۷ با مایه کوبی تعداد بیش از یازده هزار و ۹۰۰ رأس بره و بزغاله در تمامی واحدهای دامی شهرستان دشتی با استفاده از پتانسیل بخش دولتی و به کمک بخش خصوصی انجام شده و عملیات واکسیناسیون در سال جدید آغاز شده است که واکسیناسیون ۱۲ هزار راس بزغاله و بره در این طرح پیش بینی شده است.



ایزدی اظهار داشت: در سال ۹۷ بیش از ۷۰۰ راس گاو و گوساله واجد شرایط بر علیه بیماری بروسلوز در شهرستان دشتی مایه کوبی شده است.

 

وی عنوان کرد: جهت ارزیابی عملکرد این واکسن و اکیپ های واکسیناسیون طبق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی از جمعیت دام های واکسینه شده بره و بزغاله که تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفته است، خون گیری به عمل آمده و نتیجه بررسی های آزمایشگاهی مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد.

 

رییس دامپزشکی شهرستان دشتی تاکید کرد: خودداری خرید از مراکز عرضه غیرمجاز و فاقد نظارت دامپزشکی و سایر نهادهای نظارتی و پرهیز از مصرف شیر غیر پاستوریزه، پنیر و سایر لبنیات و گوشت‌های تایید نشده، استفاده از وسایل محافظتی بدن مانند دستکش، محافظ چشم، پیش‌بند و… هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات و واکسیناسیون دام‌ها از جمله مواردی هستند که در پیشگیری از تب مالت مؤثر می باشند.

 

احمد ایزدی تصریح کرد: از عموم دامداران محترم درخواست می شود که با اکیپ های دامپزشکی در عملیات واکسیناسیون همکاری نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,دشتی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 8652
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید