• 1401/09/05 - 09:30
  • تعداد بازدید : 375
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی خبر داد :

آغاز واکسیناسیون آبله دام های سبک روستایی در شهرستان دشتی

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی از آغاز واکسیناسیون آبله دام های سبک روستایی در شهرستان دشتی خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، احمد ایزدی در گفتگویی اظهار داشت : در راستای مبارزه با بیماری های دامی و بر اساس دستورالعمل های سازمانی و برنامه های اداره مبارزه اداره کل دامپزشکی استان بوشهر ،  واکسیناسیون دام های سبک روستایی علیه بیماری آبله  در دشتی آغاز شد

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی افزود: پیش بینی می شود در این مرحله بیش از ۴۰ هزار راس  بز و بزغاله روستایی در این طرح واکسینه شوند.

وی بیان کرد: طرح واکسیناسیون بز و بزغاله روستایی علیه بیماری آبله با پتانسیل  دو اکیپ دولتی و یک اکیپ مرکز مایه کوبی خصوصی انجام می شود.

ایزدی تاکید کرد:   مبارزه با بیماری‌های دامی توسط دامپزشکی به منظور حفظ و حراست از سرمایه دامی و پویایی صنعت دامپروری روستایی و صنعتی و حفظ اشتغال  انجام می شود و این اقدامات  نهایتا منجر به تامین سلامت و کیفیت فرآورده های خام دامی می شود .

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی اشاره کرد: آبله  یکی  از بیماری های گوسفندان و بز  است که می‌تواند به سرعت در گله پخش شود و دام های زیادی در گله را به این بیماری مبتلا کند. آبله را می‌توان یک بیماری حاد ، مزمن و ویروسی دانست که باعث می‌شود ضایعات بسیاری در سرتاسر پوست و بدن گوسفند ایجاد شود.

 ایزدی با اشاره به علایم این بیماری گفت : بیماری آبله دامی باعث ایجاد علائمی نظیر تب ، ضایعات پوستی علائم تنفسی ، لاغری, و بعضا  سقط جنین می شود.کاهش تولید شیر، حساس شدن دام به عفونت های تنفسی و  کاهش کیفیت پوست و پشم دام را از جمله آسیب اقتصادی ناشی از ابتلای دام به بیماری آبله است .

این بیماری ویروسی از طرق مختلف از جمله  دلمه های که از حیوانات می افتند ، عوامل  مکانیکی مانند گرد و غبار ، آب و غذا و تماس به دام منتقل می شود و معمولا دام بیمار برای کاهش میزان خارش پوستش، بدن خود را به حیوانات دیگر می‌چسباند و همین امر می‌تواند ویروس را به طور مستقیم به دام‌های دیگر منتقل کند.

 این ویروس به صورت غیرمستقیم از طریق بستر، خوراک و آب آلوده و همچنین لوازم آلوده و انتقال مکانیکی نیز می‌تواند گسترش یابد و دام‌های بیشتری را آلوده کند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی از تمام دامداران درخواست کرد: با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی همکاری کرده و دام ها را واکسینه نمایند و در صورت مشاهده علائم بیماری بلافاصله نزدیکترین دامپزشکی را مطلع نمایند .

ایزدی تصریح کرد: در بیماری هایی که احتمال همه گیری دارد ، سرعت در  اقدامات انجام شده بویژه  تشخیص بموقع ،  واکسیناسیون ، ضد عفونی و سایر اقدامات طبق دستورالعمل دامپزشکی  نقش بسیار زیادی در کنترل بیماری ، پیشگیری از گسترش و پیشگیری از ضررهای اقتصادی را دارد .

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,دشتی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 294763
کلمات کلیدی
admin عبدالرضا کللی

admin عبدالرضا کللی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید