• 1401/04/18 - 08:32
  • تعداد بازدید : 300
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

آمادگی 3اکیپ دامپزشکی دیلم برای نظارت بر ذبح دام در روز عید قربان

ئیس اداره دامپزشکی شهرستان دیلم گفت: 3 واحد ثابت و سیار دامپزشکی بر ذبح بهداشتی دام در ایام عید قربان به صورت مستمر نظارت می کنند .

رضا موسائی با بیان اینکه با تاکید بر اهمیت رعایت اصول بهداشتی ذبح دام در عید قربان، اظهار کرد :
کشتارگاه دام دیلم در روز عید سعید قربان با حضور ناظر بهداشتی دامپزشکی و ناظر شرعی فعال بوده و بازرسی بهداشتی پیش از کشتار ، حین کشتار و بعد از کشتار و نظارت بر ذبح شرعی دام جهت تامین سلامت شهروندان به نحو مطلوب انجام می گردد . 
 
وی همچنین نسبت به برقرای اکیپ 2اکیپ سیار دامپزشکی در سطح شهر های دیلم و امام حسن جهت بازرسی بهداشتی لاشه های ذبح شده در خارج از کشتارگاه اشاره نمود .
موسائی یادآور شد: از آنجائیکه بیماری های مشترک بین دام و انسان مانند تب کریمه کنگو در دام تظاهر قابل مشاهده ای ندارد به نحوی که بدون آزمایش برای دامپزشکان نیز قابل تشخیص نیست، اما این بیماری می‌تواند در انسان خونریزی شدید ایجاد کرده و منجر به مرگ شود از مردم خواست که از ذبح دام خارج از کشتارگاه بپرهیزند چراکه امکان آلودگی ذابح یا هر فردی که با لاشه دام آلوده در ارتباط باشد، بسیار زیاد است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دیلم با بیان اینکه این بیماری از طریق کنه منتقل می‌شود، گفت: گزش کنه یا ترشحات آن می‌تواند انسان را آلوده به ویروس بیماری کند، همچنین تماس با ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت تازه حاصل از کشتار غیر مجاز دام آلوده از دیگر راه‌های انتقال بیماری است.
 
ایشان تصریح کرد: در روز عید قربان  اگر همچنان برخی اصرار به ذبح دام در منزل بوده ، استفاده از دستکش، عینک و گان ضروری است، ضمن اینکه لاشه دام باید به طور کامل به مدت ۲۴ ساعت وجگر باید 24-48ساعت در یخچال (دمای 2 تا 4درجه سانتیگراد ) نگهداری و سپس مورد مصرف قرار گیرد.
درضمن مردم از خام خوردن جگر یا گوشت آبدار خوداری کنند.
 
رضا موسائی همچنین به مردم توصیه کرد: قبل از ذبح دام با شماره‌ تلفن 33242120  تماس گرفته تا دامپزشکان برای نظارت به محل ذبح دام مراجعه کنند.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,دیلم,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 288042
کلمات کلیدی
admin عبدالرضا کللی

admin عبدالرضا کللی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید