• 1403/11/06 - 10:03
  • تعداد بازدید : 149
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر خبر داد:

کاهش چشمگیر بیماری بروسلوز و موارد تب مالت انسانی در استان بوشهر

مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر از اقدامات پیشگیرانه وکاهش چشمگیر بیماری بروسلوز و موارد تب مالت انسانی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، دکتر مهدی تنگستانی در جمع خبرنگاران در خصوص عملکرد دامپزشکی استان در پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز اظهار داشت: بیماری بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های واگیر و قابل انتقال از دام به انسان محسوب می شود و در جهت کنترل این بیماری سالانه برنامه واکسیناسیون دام های واجد شرایط ، برنامه تست و کشتار در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی ، آموزش همکاران و همچنین بهره برداران و دامداران در دستور کار قرار دارد.

   

  اقدامات پیشگیرانه و کنترلی وکاهش چشمگیر بیماری بروسلوز و موارد تب مالت انسانی در استان بوشهر

  دکتر تنگستانی اظهار داشت : اقدامات پیشگیرانه و کنترلی و مبارزه با بیماری بروسلوز  در استان  در سنوات گذشته موجب شده است که موارد تب مالت انسانی در بازه زمانی 4 دهه اخیر از تعداد 746 نفر موارد تب مالت انسانی(110 نفر در 100000 نفر) در سال 1369 به تعداد 27 نفر(2.25 در 100000) در سال 1402 کاهش چشمگیری یافت.

     با توجه به برنامه تست و کشتاردر گاوداری های شیری صنعتی و نیمه صنعتی در یک دهه اخیر فقط پنج راس گاو آلوده به بیماری بروسلوز شناسایی و در کشتارگاه حذف شدند.

توصیه های بهداشتی

   مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر تاکید کرد: از راه های انتقال بیماری بروسلوز از دام به انسان ، تماس با ترشحات رحمی در زمان زایمان و سقط  و همچنین مصرف فرآورده های خام دامی از دام آلوده  و لبنیات سنتی می باشد.که لازم است شهروندان از مصرف شیر خام و آغوز و همچنین از خوردن سرشیر ، خامه و بستنی تهیه شده از شیری که حرارت مناسب ندیده است ( شیر نجوشیده و غیر بهداشتی ) خودداری نمایند.

  واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین

مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر افزود: طی 10 ماه گذشته واکسیناسیون بره وبزغاله ها در سنین 3 تا 8 ماهگی به تعداد 131 هزار 705 راس  و همچنین  تعداد 9 هزار و 591 راس گاو و گوساله  ماده واجد شرایط در گاوداری های روستایی و صنعتی انجام شده است.

مراقبت سرمی در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی

دکتر تنگستانی اشاره کرد:از ابتدای تا کنون(10 ماهه)    جهت شناسایی دام های آلوده احتمالی در گاوداری های شیری صنعتی و نیمه صنعتی و کشتار آنها تعداد 625 راس گاو خونگیری  و مورد آزمایش قرار گرفت که تعداد 2 را س گاو آلوده شناسایی و در کشتارگاه کشتار شدند.

پایش سرمی  متعاقب واکسیناسیون در بره وبزغاله ها

    وی اذعان داشت: سالانه به منظور ارزیابی گله ها و پایش سرمی تاثیر واکسن های مورد استفاده ، درصدی از دام های واکسینه شده در 2 تا 4 هفته پس از واکسیناسیون ، پایش سرمی انجام می شود که از ابتدای سال تا کنون تعداد یک هزار و 280 راس بره وبزغاله در 122 گله مورد  ارزیابی قرار گرفتند که در این راستا تعداد  یک هزار و 235 راس (96 درصد) و همچنین در 113 گله از 122 گله (92 د رصد) بالای 90 درصد ایمینیت کسب کردند.

 دکتر تنگستانی    جهت کسب موفقیت در کنترل بیماری در جمعیت انسانی و دامی تاکید کرد : اکیپ های عملیاتی باید به نکات کلیدی از جمله رعایت زنجیره سرد از زمان نگهداری در اداره و تا زمان تزریق ، تکان دادن مداوم شیشه های حاوی واکسن آماده تزریق  و اطمینان از تزریق یک دز واکسن به دام و سلامت دام همواره توجه نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر افزود : یکی از اقدامات مهم صورت گرفته در استان،  آموزش همکاران ، بهره برداران و  دامداران می باشند که سالانه در تعدادی از دامداری ها در دورهای آموزشی ترویجی دامپزشکی حضور می یابند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 332444
کلمات کلیدی
admin عبدالرضا کللی

admin عبدالرضا کللی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه